Десетте габровски деца, които станаха част от първия образователен обмен между Габрово и японския град Тойоаке, бяха посрещнати със специална церемония, на 5 април от всички ученици, в гимназия Сейджо.

  

„Българската делегация влезе в редица във физкултурния салон, където на земята бяха седнали всички ученици от училището. На сцената те представиха по атрактивен начин своята държава и град с кратки приветствия, фокуси, песни, изпълнения на пиано и цигулка и български хора,“ се казва в блог страницата на гимназия Сейджо. От страна на домакините, чрез момичетата участвали в националната селекция в състезанието по Карате - до, бяха демонстрирани бойни техники. Коментарът на присъстващите след края на церемонията бе, че всички българи носят в себе си изкуството и забавлението.

Образователният обмен продължава до 19 април с посещения в Киото и Тойоаке, среща с губернатора на областта, кмета на града, както и училища, университети и болници. Децата ще имат възможността да се докоснат до традиционната японска култура чрез храната, чайната церемония, ще облекат кимоно и ще се занимават с Аримацу.

Инициативата се осъществява с основната помощ на г-н Ишида, собственик  на образователна Фондация Ишида, част от която е гимназия Сейджо и подкрепата на Община Габрово.

Повече снимки от обмена може да разгледате на страницата ни във Фейсбук.

Благословено Възкресение Христово
7 април 2018
Покана за участие в младежко фолклорно надиграване за танцови двойки „На гергьовденското хоро”
10 април 2018