Жилищен блок на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ № 7и 9 в Габрово, саниран по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради е включен в европейския конкурс за най-красиви фасади "Лайф Челиндж 2018 г." на Баумит. В конкурса са подали заявление за участие 320 избрани фасади от 26 държави.

Габровската сграда участва и в конкурса „Фасада на годината“ на Баумит България, в който получи втора награда, сега отново се състезава в категория Термично саниране.

В момента журито, съставено от изявени архитекти от 13 държави, е започнало предварителния подбор на фасадите, които ще се класират за финалния кръг.

До 03.05.2016 г. (до 12:00 часа на обяд) ще се проведе и публично онлайн гласуване за сградите. Всеки гласуващ ще може да подкрепи еднократно избрана от него фасада, като посочи и своята оценка от 1 до 10.

На 13 юни 2018 г. в Братислава професионалното жури ще определи шестте най-добри фасади - по една от всяка категория. От тях една фасада ще бъде и големият победител - носител на голямата награда Лайф Челиндж 2018 .

Фасадите, които съберат най-много харесвания от публичния вот в отделните категории, ще бъдат обявени на тържествената галавечер в Братислава на 14 юни 2018 г. Един от всички гласували ще спечели и пътуване за двама до Словакия и присъствие на галавечерта.

Линк към сайта за публично гласуване за габровската сграда: http://lifechallenge.baumit.com/project/251

 

В ДГ „Ран Босилек“ отбелязаха Благовещение и идването на пролетта.
23 март 2018
Таня Христова подписа Декларацията за присъединяване към Кохезионния алианс в Брюксел
23 март 2018