Три сребърни и един бронзов медал завоюваха състезателките на АК „Орловец-93“ Габрово в първия за годината Национален шампионат по лека атлетика на закрито. Надпреварата беше за юноши и девойки младша възраст (до 18 години) и се проведе в обновената столична зала „Асикс Арена“.

С две вицешампионски титли от София си тръгна Ния Вичева. Състезателката на треньора Веселин Георгиев завърши втора в дисциплините 1500 и 3000 метра. В старта на по-късата дистанция Ния и съотборничката й Маргарита Радева проведоха добро тактическо бягане. С добър финален спринт Вичева зае втората позиция, с 5.07.97 минути, а Маргарита Радева завърши шеста.

В бягането на 3 километра и двете състезателки от „Орловец 93“ се качиха на почетната стълбичка, макар да бяха разделени в две различни серии. Вичева не успя да спечели първото място само с разлика от 23 стотни в резултата в полза на Стефани Стоянова от „Локомотив София - Никола Карапетров“. Маргарита Радева заслужи бронзовия медал, след като успя да удържи на финалната атака на Стефани Йолова от „Стратеш“ - Ловеч.

В надпреварата на 800 метра Ева Петкова, която е в долната възрастова група - под 16 годишни, завоюва сребърен медал. Ева финишира за 2.25.61минути, с малко повече от половин секунда зад двукратната шампионка от състезанието Елица Тодорова.

Повече информация за Националния шампионат по лека атлетика на закрито може да прочетете на сайта на Общински спортни имоти.