Женският отбор на ХК „Бъки“ се върна на второ място във временното класиране на „А“ Републиканска хандбална група. В отложен мач от 6-я кръг, воденият от Веселина Златева тим надигра „Ники спорт“ (Сливница) с 33:22 в зала „Орловец“. Това беше първи мач за двата състава през 2018 г. и с него официално беше подновен шампионата при жените.

Домакините натрупаха сериозен аванс още в началото на срещата. Лидерката на тима Лидия Ковачева отбеляза първото попадение в срещата и до средата на полувремето „Бъки“ вече водеше с 8:1. На почивката разликата беше 8 гола (15:7). През втората част Веселина Златева даде възможност за изява на всички състезателки и това направи играта малко по-равностойна. Домакините реализираха нови 18 попадения, а момичетата от Сливница 15 и краят на срещата приключи при резултат 33:22.

Лидия Ковачева реализира 9 попадения за победата, по 5 гола добавиха Емилия Самуилова и Мари Томова. За състава на гостенките 9 пъти се разписа Стиляна Павлова, Жанета Емилова и Теодора Петкова вкараха по 4.

В първенството предстоят двубоите от осми кръг. В него „Бъки“ ще гостува на шампиона и временен лидер в класирането „Етър 64“. Мачът е насрочен за 3-и февруари (събота) в ДКС „Васил Левски“ във Велико Търново.

Повече за срещата, както и за временното класиране при жените може да прочетете на сайта на Общински спортни имоти.