Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и Янка Такева, председател на синдиката на българските учители, са на посещение на 19 и 20 януари в Габрово и региона. Днес те се срещнаха с кмета на Община Габрово Таня Христова, началник Регионално управление на образованието – Габрово Георги Маринов, зам.-кмета „Социално-икономическо развитие“ Нела Рачевиц, Даниела Василева – директор-дирекция „Образование и социални дейности“, местните синдикати.

На срещата говориха за въвеждането на метода „Монтесори“ в габровските детски градини, за младите хора в града и техните потребности, за обвързаността между образованието, бизнеса, инвестициите, младите специалисти, раждаемостта, за заплатите на учителите и възпитателите в училищата, детските ясли и градини.

Министърът посети и предприятието „Габинвест“, където успешно се провежда дуално обучение на ученици от ПТГ „Д-р Никола Василиади“.  Запозна се с учениците и начинът на работа и практика.

В събота той ще проведе работна среща с директори и учители от детските градини и училищата в област Габрово и ще посети Музея на образованието.