Времето в Габрово е ясно и слънчево, духа слаб южен вятър. Температурата на въздуха е 1 градус, а влажността - 91%.

Проходът Шипка е проходим при зимни условия, височината на снежната покривка е 5 см, температурата – минус 5 градуса. Пътното платно е обработено, почистено и опесъчено. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона. Пътищата за гр. Севлиево, Трявна, Дряново са почистени, проходими при зимни условия.

Снежната покривка в курортен комплекс Узана е 5-10 см., минус 3 градуса, времето е ясно и тихо. Видимостта е добра, пътят е проходим при зимни условия. Малките писти работят.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност при зимни условия. ОП „Благоустрояване“ обработва градската пътна мрежа, фирма „Димас“ почиства пътните участъци в към селата

Учениците, подлежащи на задължително обучение и живеещи в населени места, в които няма училища през учебната 2017/ 2018 година, са транспортирани до училищата и водят нормален учебен процес.

Прогнозата за времето:

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще има разкъсана облачност до слънчево. Над Горнотракийската низина ще е мъгливо. От северозапад облачността ще се увеличава и след обяд ще започнат валежи, предимно от дъжд, които до вечерта ще обхванат цялата страна, а в Предбалкана и високите полета на Западна България ще преминат в сняг. В Дунавската равнина остават условията за поледици. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са в широки граници: от 0-2° в северозападните райони до 12-14° на места в Предбалкана и Югоизточна България.

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за януари - още ще се понижи, а вечерта ще започне да се повишава.

В планините ще духа умерен, по билата - силен запад-югозападен вятър, който след обяд ще се усили още. Облачността ще се увеличава и след обяд ще започнат валежи от сняг, в ниските части – от дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието преди обяд ще има разкъсана облачност, която след пладне ще се вплътнява и вечерта ще завали дъжд. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 8°-14°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще е 2 бала.