ОП „Благоустрояване“ обработва градската пътна мрежа, фирма „Димас“ почиства пътните участъци в към селата. Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност при зимни условия.

Всички ученици от населените места, в които няма училища, са транспортирани до учебните заведения.

Времето в Габрово е облачно, вали слаб сняг. Температурата на въздуха в града е минус 5 градус, а влажността - 92%.

Проходът Шипка е проходим при зимни условия, вали слаб сняг. Пътното платно е обработено, почистено и опесъчено. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.

Пътищата за Севлиево, Трявна, Дряново са почистени, проходими при зимни условия.

Температурата на въздуха в курортен комплекс Узана е минус 7 градуса, времето е облачно, вали сняг, духа силен вятър. Височината на снежната покривка е 10-15 см., има мъгла, ограничаваща видимостта до 1000 м. Пътят е обработен. Малките писти работят.

Прогнозата за времето

Жълт код за снеговалеж е обявен за днес за област Габрово.

Времето ще бъде облачно, на много места с валежи от сняг, по-значителни в Западна България. В крайните югозападни райони ще вали дъжд и сняг, а в югоизточните ще остане почти без валеж. Ще духа слаб изток-североизточен вятър.

Максимални температури в Северна България между минус 4° и минус 2°, в Южна и по Черноморието между минус 1° и 4°, в София около минус 1°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за януари.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, по-интензивен в масивите от Западна България. Ще духа умерен югозападен, по билата силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 4°, на 2000 метра – около минус 8°.