Пътищата за Севлиево, Трявна, Дряново са почистени, проходими при зимни условия.

Основните дейности по транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност при зимни условия.

ОП „Благоустрояване“ обработва градската пътна мрежа, фирма „Димас“ почиства пътните участъци в към селата.

Проходът Шипка е проходим при зимни условия, вали слаб сняг. Пътното платно е обработено, почистено и опесъчено. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.

Температурата на въздуха в курортен комплекс Узана е минус 9 градуса, времето е облачно, вали слаб сняг, духа слаб вятър. Височината на снежната покривка е 10-15 см., има мъгла, ограничаваща видимостта до 100 м. Пътят е почистен и опесъчен, малките писти работят.

Времето в Габрово е облачно, вали слаб сняг. Температурата на въздуха е минус 4 градус, а влажността - 88%.

Прогнозата за времето:

Днес ще има значителна облачност и на отделни места ще превалява слаб сняг. Ще е ветровито и студено, с максимални температури между минус 3° и 2°, за София около 0°. През нощта валежите от сняг в Западна България ще се усилят. Атмосферното налягане е по-високо от средното за януари и през деня още малко ще се повиши.

В планините ще е облачно, само на отделни места ще превалява слаб сняг. Ще духа умерен и силен предимно югоизточен вятър, по билата на Рила и Пирин – западен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 5°, на 2000 метра – около минус 9°.