В чудните дни преди Коледа старецът от Лапландия ще зарадва малките зрители на кукления театър. В събота, 23 декември, децата ще могат да гледат представлението „Няколко часа до Коледа“ на сцената на зала „Възраждане“. Входът за забавлението, с начало 11 часа, е свободен за малки и за големи, уточняват домакините от Община Габрово, които са подготвили подаръче за всяко дете. На следващия ден, в същия час, актьорите Радостина Андреева, Илона Господинова и Богдан Богданов ще разиграят една коледна история пред малчуганите в салона на кукления театър.

Появата на Дядо Коледа очакват и децата с увреждания от Габрово. За поредна година кукленият театър играе благотворително за малчуганите от дневния център, за връстниците им със специални образователни нужди и настанените в центъра от семеен тип деца и младежи. Всички те ще получат коледни торбички с лакомства и ще запечатат в снимки срещата си със стареца, нарамил чувал с подаръци, след представлението тази сряда, 20 декември.

Ученици от гимназията за приложни изкуства в Трявна, които са намислили изненада за децата с увреждания, също ще излязат на сцената. Марион Мичева, Симона Минкова и Зорница Стефанова от художественото училище, както и техните помощници - Алекс Дойчинов от ПТГ „Д-р Никола Василиади“ и Самуил Мичев от Основно училище "Иван Вазов", ще зарадват връстниците си със собственоръчно измайсторени играчки от филц и плочки с изрисувани коледни символи.