В навечерието на коледните празници Община Габрово организира събитие, наречено „Малки Коледни НаСладки“, което се проведе на 16 декември в зала „Възраждане“. Изпълнено с ведро настроение, коледна музика и дъх на ароматен чай, „Малки коледни НаСладки“ предложи забавления за всички, които искат да се включат в сътворяване на коледни чудеса.

С много коледни емоции и още повече сладки усмивки бе изпълнен съботният ден. Разбира се, най-щастливи бяха децата, които сръчно и прецизно твориха в коледната работилничка. Малчуганите написаха и писма с оригинални пожелания до Дядо Коледа. Децата чуха интересни приказки и истории от коледната нощ и си направиха неповторими снимки в специалния екокът до елхата от кашони и прежда. Родителите им пък опитаха от коледните сладки и ароматния билков чай, а няколко смели майки дори се престрашиха да завъртят колелото с късмети.

Специална част в програмата бе конкурсът за „Най-коледни наСладки“. В него се включиха 12 участника, които представиха своите смели, коледни и много вкусни кулинарни творения.  За доброто настроение се погрижи специалният гост на събитието – талантливата Далия Ковачева, която изпълни някои от най-добрите коледни песни.

Шедьоврите на кулинарията силно затрудниха авторитетното жури при избора на най-добро произведение. В края на събитието бяха дадени 12 първи места в различните категории, а участниците получиха вкусни, полезни и семейни награди.

Организаторите на „Малки Коледни НаСладки“ отправят специална благодарност към партньорите на събитието, осигурили част от наградите и коледната почерпка – сладкарска работилница „СтеАн“, пицария „Мания“ и булгаверна „Старо село“, Дом на хумора и сатирата и Интерактивен музей на индустрията.

Община Габрово благодари на всички, които се включиха в „Малки Коледни НаСладки“ и им пожелава да продължават да творят чудеса, защото само така никога няма да престанем да вярваме в тях.

Снимки от събитието може да видите тук.