Японска делегация, водена от г-н Масаки Ишида – председател на образователна фондация Ишида от гр. Тойоаке, бе на посещение в Габрово от 19 до 22 май. Визитата бе в отговор на покана от страна на кмета на община Габрово г-жа Таня Христова, във връзка с предстоящия обмен между ученици от габровски и японски училища, който ще стартира следващата година.

Масаки Ишида е наследник на образователната система, основана от Сентоку Ишида през 1941 г., която към днешна дата включва детски градини, начални, средни училища, колеж и университет, чието мото е „Да носим в сърцето си благодарността“.

Програмата на делегацията включваше запознаване със системата на българското начално и средно образование, функционирането на детските градини, разговор с ректора на Техническия университет – Габрово и посещение на Средно училище „Отец Паисий“, където от тази година се изучава японски език.

Гостите имаха възможността да присъстват на откриването на 23-тото Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата, посетиха Етнографския музей на открито „Етър“, Интерактивния музей на индустрията и имаха възможността да наблюдават от първо лице Карнавалното шествие на 20 май.

Григорий Нигиян: Вирусът на благоустройството е превзел Габрово
25 май 2017
„Приеми ме на село“ и ГИС приложение за санирането с номинации в конкурс на Съвета на Европа
25 май 2017