Прелели дерета, запушени от изхвърлени от гражданите боклуци, са причина за някои от наводненията, станали вчера в Габрово. Заради човешка немарливост и безотговорност са нанесени щети за хиляди левове. На някои места от проливната вода е отнесен и асфалтът от уличната настилка. Средствата за възстановяване на пораженията ще бъдат взети от бюджета за благоустрояване на Габрово. Едно от прелелите дерета е това на улица „8-ми март”. За да бъде освободен пътят на водата, от коритото са извадени множество автомобилни гуми, пластмасови отпадъци и други боклуци.

От дерето в района на улица „Неофит Рилски” са извадени повече от 100 автомобилни гуми, 4 големи възглавници, както и хиляди пластмасови бутилки.

Една от причините за наводнението в района на Конската чешма също са изхвърлените боклуци.

Освен от немарливостта на нашите съграждани, щети са нанесен и заради обилните валежи, които на места надминаваха 200 литра на квадратен метър. Наводнените участъци и дерета днес са почистени със средства на Община Габрово. Най-тежко е положението на ул. „Илия Габровски”, където има наноси от 50-60 сантиметра кал. Улицата ще бъде почистена утре, 14 юли.

По селата няма големи щети от поройните дъждове. Единствено една улица в село Музга е разрушена от пороя, но предстои настилката й да бъде оправена.

Обмяна на добри практики в Никелино, Италия
12 юли 2010
Резултати от интернет гласуването за лого и мото на туристическа дестинация Габрово
15 юли 2010