На 13 юли в Община Габрово беше получен сигнал за поредната вандалска проява в центъра на града. Този път в река Синкевица, зад Драматичен театър „Рачо Стоянов” е изхвърлена бетонна пейка, взета от близката градинка. При падането си пейката, чиято стойност е над 200 лева, е разрушена. Взети са мерки за изваждането й от коритото на реката и ще бъде направено всичко възможно тя да бъде възстановена. А дотогава желаещите да се отморят в градинката няма да имат възможност да го направят, заради недобросъвестни наши съграждани.

Припомняме, че през миналата година бяха унищожени от вандали още няколко пейки и бетонни кошчета, както и множество контейнери за отпадъци. Щетите са за хиляди левове. Въпреки всички усилия на служителите в Общинска администрация градът ни да изглежда по-красив и приветлив, хулиганските прояви не спират. Пример за това са и цветята, засаждани в градинките в централната градска част. Много рядко красиво растение бива откъснато за подарък, в повечето случаи цветята се изкореняват.

За всички това – унищожени пейки, счупени улични лампи, изкоренени цветя, нерегламентирани сметища и изхвърлени боклуци – ние плащаме от собствения си джоб. Средствата, давани всяка година от нашите данъци за възстановяване на щетите, нанесени от хулигани, биха могли да бъдат дадени за направата на нови детски площадки, цветни градинки и алпинеуми.

Не оставайте безучастни и ни информирайте навреме, в случай, че станете свидетел на подобен вандализъм. Нека не позволяваме нашият град да бъде загрозен, а да се стремим той да бъде по-чист и приятен за живеене.

Обмяна на добри практики в Никелино, Италия
12 юли 2010
Резултати от интернет гласуването за лого и мото на туристическа дестинация Габрово
15 юли 2010