В неделя по стар обичай хората си ходят на гости. Ако още не сте решили кого да посетите на 23 октомври, ние Ви каним на закуска при татко. Някои го предпочитат студено, но само Смешен филм фест Ви предлага гореща чаша смях, уханна като топъл шоколад, която ще Ви сгрее в есенния ден. Маша и Мечока също са тук и Ви очакват - от най-малките до най-големите, от най-любопитните до най- сънливите, от най-забавните до най-активните. Ела и ти, повикай и приятелите си, защото фест без вест не става.

От 11.00 часа започват подбрани серии на „Маша и Мечока“ – руска анимация за най-малките, селекция от 2009 до 2016 г. с продължителност 65 минути.

Режисьори на филмите са Олег Кузовков, Олег Ужинов, Денис Червяцов, Марина Нефедова, Олга Баулина, по сценарий на Олег Кузовков и музика на Василий Богатирьов. Художници са Иля Трусов, Юлия Ивашкина, Елена Зацепина, Михаил Бажуткин. С участието на: Алина Кукушкина, Борис Кутневич, Едуард Назаров. Продукцията е на Андрей Добрунов, Дмитрий Ловейко, Олег Кузовков и се разпространява от България филм вижън.

„Маша и мечокът“ е най-обичаният в Русия анимационен сериал, предназначен за цялото семейство, в който се разказва за приятелството между бивш цирков мечок и палавницата Маша. Тя не оставя на мира не само него, но и останалите горски обитатели. Представяме Ви последните епизоди за най-новите пакости и приключения на немирното момиченце!

В 18.00 часа Ви предлагаме да видите руския филм „Закуска при татко“, който е подходящ за семейна аудитория. Лентата на режисьора Мария Кравченко е от 2015 г., със субтитри и продължителност от 96 минути.

Сценаристи са Юлиана Кошкина, Анна Рудницкая, оператор - Улугбек Хамраев, а музиката е от Карлис Аузанс и Вадим Некрасов. Участват: Юрий Колоколников, Катерина Шпица, Луиза-Габриела Бровина, Полина Максимова, Валентин Пелка, Кристина Шаповалова, Никита Тарасов, Михаил Полицеймако, Людмила Гаврилова. Продукция на All Media Company - Георгий Шабанов, Едуард Илоян.

На пръв поглед всичко в живота на младия, привлекателен и егоцентричен Саша Титов се нарежда прекрасно: той е преуспяващ художествен директор на рекламна агенция, напълно удовлетворен от необвързващата си връзка със своя колежка. Но една сутрин на стълбите на мезонета му се появява десетгодишната Аля, която се представя за негова дъщеря. Ще може ли Саша коренно да промени навиците си на закоравял ерген?

МАРИЯ КРАВЧЕНКО е режисьор, сценарист и оператор. Родена е в Грозни, Руската Федерация, през 1981 г. Учи във ВГИК при Сергей Мирошниченко. Режисьор на тв сериали и филми, сред които „Закуска при татко“ (2015), „На прага на страха“ (2015), „Запомнете ни млади“ (2012), „Шерлок Холмс и доктор Уотсън: Раждането на легендата“ (2009), „Да убиеш гаулайтер“ (2007), „Събирачи на сенки“ (2006).

От 20.00 часа ще разберете защо „Някои го предпочитат студено“ – руска продукция от 2014 г., с продължителност от 94 минути. Филмът е от конкурсната програма на фестивала.  

Режисьор е Евгений Невски, сценаристи - Александър Карпов и Чермен Хадиков, оператор - Леван Капанадзе, по музика на Павел Есенин и с участието на: Александр Ведменски, Иля Глинников, Александър Головин, Екатерина Вилкова.

Трима 18-годишни сноубордисти, преследвани от група бандити, се спускат виртуозно от върха, преоблечени като момичета. Треньорката на женския национален отбор забелязва майсторството им и ги кани да участват в пробните състезания за включване в женския олимпийски отбор по сноуборд в Сочи. За момчетата това е възможност да се насладят на олимпийските трасета и да се спасят от преследване и те приемат. Заминават за Сочи, предрешени с перуки, дамско бельо и рокли, а там ги очакват непредвидими обрати, нови поклонници и запознанство с момичетата от американския отбор! 

ЕВГЕНИЙ НЕВСКИ е руски режисьор, който работи в киното и телевизията. Той е режисьор на известния комедиен сериал „Стажанти“ и на изключително популярния сред младежката публика „Някои го предпочитат студено“.

Не забравяйте, че имате възможност да избере своя фаворит, като гласувате с анкетна карата в зала „Възраждане“ или на сайта на фестивала www.filmfest.gabrovo.bg

Цената на билета е 3 лв. Можете да си го купите от откритата билетна каса на ул. „Радецка“ (до кафе „Тифани“) в работни дни от 10.00 до 17.00 часа, или преди прожекциите - от касата на зала „Възраждане“. Работното време на касата в залата е:

  • в работни дни от 17.30 до 20.00 часа;
  • събота и неделя (22 - 23 октомври) от 10.00 до 11.00 часа; от 17.00 до 20.00 часа.

В 15.30 часа започва третият, последен ден от Детското ателие по анимация в Дома на хумора и сатирата. Ателието е част от съпътстващите събития на фестивала. Студенти от Нов български университет разкриват тайната на създаването на анимационни филми с техниката „стоп кадър”. Под вещите им напътствия, 12 деца на възраст от 6 до 12 години, създават филмче със свои герои. Тема на работилницата е изработването на игриви портрети от картон, бои и въображение. Крайният резултат ще бъде представен на закриването на фестивала –  26 октомври от 20.00 ч. в зала „Възраждане”.

Заповядайте, очакваме Ви и не забравяйте: направи жест и доведи семейството си на Смешен филм фест! Очаквано добро удоволствие.