За любителите и ценителите, за артистите и творците – завърши шестото издание на „Смешен филм фест“. Три са отличените филми от конкурсната програма на фестивала тази година.

Жури с председател проф. Николай Лазаров и членове - доц. Юлия Кънчева и Иван Попйорданов, присъди наградата за най-добър филм на „Хектор и търсенето на щастието“. Наградата се дава, заради модерния киноезик, с който ни показва, че щастието е около нас, но често го намираме като пребродим целия свят.

Специалната награда се връчи на копродукцията на Швеция и Хърватия от 2013 г. - „Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна“. Лентата спечели с посланието си, че животът е взривоопасен анекдот, в който всички сме участници.

Наградата на публиката грабна филмът „На един черпак разстояние“.

В продължение на осем дни габровци и гостите на града имаха възможност да изгледат 31 заглавия в модулите „Кино и кухня“, „Световен екран“, „Испанско и латиноамериканско кино“, „100 години българско кино“, „Златни комедии“ и „Детско кино“. От тях 11 продукции бяха включени в конкурсната програма. За първи път в програмата участва филм от Аржентина, а Испания зарадва зрителите с представянето на 5 филма.

Както казва главният герой от „Хектор и търсенето на щастието“ – „понякога щастието е да не знаеш цялата история“. За това в очакване на „Смешен филм фест 7“, ще търсим нови филми, които да Ви спрат дъха. До нови срещи!