Звезден финал с Иван Звездев подготвят организаторите на инициативата „Приеми ме на село”. Кулинарни изкушения, надпревари, уроци и таланти ще превърнат едно от приемните села – Съботковци, в една огромна кухня, а майстор-готвач ще бъде известният кулинар-вълшебник Иван Звездев. Всичко това ще се случи в предпоследния ден от престоя на приемните внучета в селата Стоевци, Новаковци, Беломъжи, Съботковци – 3 септември, от 10.00 часа.

За представители на всички села-участници в тазгодишното издание на „Приеми ме на село” Звездев ще приготви на място в Съботковци свой специалитет – курбан от сьомга. Изборът на рецепта кулинарният маг направи след като се запозна със същността на проекта „Приеми ме на село” и с основните цели, които той си е поставил. Курбанът със сьомга е своеобразен израз на съчетаването на традиции и съвременност, каза в аванс Звездев, който се влюби в идеята на Вероника Йосифова за създаване на мрежа от Приемни села в България и прие без колебание да бъде част от нейната реализация.

Желаещите да надникнат отблизо в казана на Звездев, да вкусят от баниците, които баби и внуци от Донино, Поповци, Беломъжи, Зая, Новаковци, Харачери, Стоевци и Съботковци ще приготвят специално за звездния финал, да погледат как се меси тесто и да узнаят как се пекат вкусни пърленки,  са добре дошли и…отишли от Съботковци на 3 септември, от 10 сутринта.

„Приеми ме на село“ 2015 в снимки
2 Септември 2015
Майсторска надпревара по дърворезбарство в АЕК „Етър“
2 Септември 2015