Възможно ли е депо за отпадъци да се превърне в терен за творчество? Отговорът е „Категорично Да“.

Именно това ще се случи с депото за отпадъци в Габрово, чиято ограда ще се превърне в платно, майсторски изрисувано от ученици от Националната гимназия по приложни изкуства „Тревненска школа”.

Подобна инициатива се случва за първи път в България и определено очакванията са високи. За да създадат своите шедьоври, художниците ще използват над 20 кв. м. от бетонната ограда на депото, а какви картини ще бъдат „окачени“ там, предстои да разберем.

Голямата провокация да се създаде красота сред отпадъци ще се случи на 24 април 2015г. Младите художници ще започнат работа още сутринта, а за всички, които искат да разберат в какво ще се превърне оградата на депото е предвиден „Ден на отворените врати“ с осигурен безплатен транспорт, тръгващ от пл. „Възраждане“ в 14:00 часа.

Освен да видят оригиналните картини, посетителите ще имат възможност и да проследят пътя на отпадъка като разгледат новата регионална система за управление на отпадъците, а експертите от екипа по проекта ще отговорят на техните въпроси.

Ограничения на движението в района на Консултативна – асфалтират кръстовището от 25 до 30 април
23 април 2015
В Габрово - кръгла маса, посветена на добрите практики и предизвикателствата пред деинституционализацията на деца
23 април 2015