С настроение за начало и в първия месец от новата 2015 г. , галерия„Христо Цокев“ има удоволствието да Ви покани на графична изложба „ТРАНСФОРМАЦИИ“.

Представените в  експозицията автори са утвърдени художници, знакови имена за българската графична сцена. Това са: Зафир Йончев, Петър Чуклев, Иван Бочев, Орлин Чуховски и др.

По традиция основния  акцент пада върху габровски художници. Представяме имена като Никола Николов, познат на публиката основно с живописта си, Драган Немцов, Пейчо Тодоров, Тихомир Русинов, Илия Савчев, Божидар Ковачев – носител на годишната награда на община Габрово за 2014г.

Особен интерес представлява творбата „Голо тяло IV“ на известния живописец Стоян Венев, който ще бъде представен за първи път пред габровската  публика с графика.

Ще Ви срещнем с пленително изящество и финес в тази специфична форма на графичното изкуство, стилови и художествено-естетически търсения на художници, убедително и артистично развили богатите възможности на класическите графични техники, като офорт, суха игла, литография, акватинта и др.

Откриването на изложбата ще бъде на 23януари 2015 г.– четвъртък, от 17:30 ч. в зала „проф. Кънчо Цанев“ на галерия „Христо Цокев“ и може да бъде видяна до 19 февруари.

Започва облагородяването на парк „Маркотея“
23 януари 2015
Туристи от 97 държави са посетили АЕК "Етър" - Габрово през 2014 г.
23 януари 2015