В рамките на поредния Весел четвъртък в Музея „Дом на хумора и сатирата“ ще гостува художник-фотографът Светослав Драгиев със своя самостоятелна изложба, посветена на музиката. Откриването е в 17.30 ч. на 6 ноември в зала 7 на Веселата къща.

За своето първо представяне пред габровската публика авторът е подбрал колекция от 40 цветни фотографии,  запечатали вълнуващи моменти от концертите на български и чуждестранни изпълнители от 90-те години на миналия век до наши дни.

За пълното удоволствие от досега с майсторските фотографски попадения ще допринесе и известният габровски джаз певец Цветомир Цанков.

Интересът на Светослав Драгиев към фотографията датира от ученическите му години и сe засилва по време на следването му във ВИАС, където продължава заниманията си в тамошния фотоклуб.

Първите тръпки към рок-фотографията изпитва на концерта на Ян Гилън в София през 1992 г. и оттогава не пропуска концерт. През годините работи като фоторепортер на свободна практика за редица музикални издания и натрупва изключително богат архив от концертите в България. Представя свои изложби по време на музикални фестивали в страната, както и на традиционните фотоваканции в Приморско.

От 1998 до 2008 г. е официален фотограф на „София Мюзик Ентерпрайсис“. Основател на интернет медия за музикалните събития в България – On Stage Media. Основател и председател на УС на Сдружение „Фотоклуб Осмо изкуство“. Инициатор и организатор на редица семинари, практически курсове и пленери по фотография.

Можете да гласувате за Априловска гимназия в конкурса "Емблематична сграда на България" до 30 ноември
5 ноември 2014
Галерия Орловска представя „Фрагменти от две култури“ този петък
6 ноември 2014