15 двойки младежи взеха участие в състезанието по проект „Игри на добра воля”, реализирано от Младежкия съвет по наркотични вещества към Община Габрово, с финансовата подкрепа на Младежка банка – Габрово.

Учениците от Национална Априловска гимназия Мила Добрева и Атанас Коларов спечелиха първо място в състезанието по проект „Игри на добра воля“. Победителите отговориха правилно на най-много въпроси, свързани с историята на Габрово, младежките организации и проблемите на съвременната младеж. Първите три двойки участници получиха от организаторите ваучери за известни търговски вериги магазини в града.

Целта на организаторите на надпреварата бе да засилят неформалното и доброволно усвояване на нови знания, които биха допринесли за развитие на нови професионални и социални компетенции на участниците.

Партньорите по проекта, които подпомогнаха организаторите на състезанието със своите въпроси към младите хора бяха: Регионален исторически музей – Габрово, Национален музей на образованието, Регионална библиотека „Априлов – Палаузов”, ИМКА- Габрово, Сдружение „Младежки форум 21 век“, Сдружение «Мечти и отбори»,БМЧК, Областен информационен център, Сдружение „Социален диалог” и Общински съвет по наркотични вещества.

Проектът се реализира благодарение на Обществен дарителски фонд - Габрово и с помощта на Фондация "Работилница за граждански инициативи" по програма "Развитие на обществените фондове в България" с финансовата подкрепа на фондация "Америка за България”.

Събитието е в подкрепа на кандидатурата на Габрово за Европейска столица на културата 2019.