Скъпи Габровци,

Поздравявам Ви по повод един от най-специалните за Габрово празници – Деня на Света Петка Българска и духовен празник на нашия град.

Истинската празничност на този ден е не в пищната украса, парадната музиката или шумното веселие. Тя е в общото ни усещане за принадлежност  към една духовна общност, покровителствана от Света Петка.

Денят, в който почитаме духовния закрилник на Габрово е денят, в който трябва да се спрем и да погледнем вътре в себе си,  да преоткрием вярата в доброто и усещането за близост, да осъзнаем, че това да се гордеем с Габрово зависи от самите нас.

Духовността е качеството, което никога не е липсвало на Габровци. Нещо повече – градът ни е бил и ще бъде извор на духовна извисеност, а християнските ценности са неизменна част от неговия културен облик и традиции. Заради всичко това, точно в този специален ден, се обръщам към Вас с молба да бъдем заедно около нашата нова обща кауза – кандидатурата на Габрово за „Европейска столица на културата“ 2019 г.

Габрово никога не е било голямо по територия, но винаги е било голямо с хората, с идеите си,  с проницателността и усета си за успех.

Нека продължим да бъдем верни на себе си!

Светъл празник, Габровци!

Таня Христова

Кмет на община Габрово

Продължават дейностите по обновяване на туристическата инфраструктура в Габрово
12 октомври 2013
15 двойки младежи участваха в „Игри на добра воля”
14 октомври 2013