Тази вечер, от 19 часа в Художествената галерия "Христо Цокев", по желание на публиката на Габровския камерен оркестър ще гостува неговият дългогодишен диригент Милко Коларов. Солист ще бъде известният и обичан габровски цигулар Христофор Михайлов. В програмата са включени произведения от Георг Мюфа, Моцарт, Красимир Кюркчийски и Албер Русел.

Милко Коларов завършва Държавната музикална академия в София със специалностите композиция при проф. Панчо Владигеров и оркестрово дирижиране при проф. Константин Илиев. През 1976-1977г. специализира в Париж. Бил е диригент на Варненската филхармония, Варненската опера и заместник главен редактор на Българското национално радио. От 1973 г. до 1991 г. оглавява Габровския камерен оркестър. По негова иницианива през 1976 г. се създава фестивала ДНИ НА КАМЕРНАТА МУЗИКА в Габрово. Понастоящем е диригент на оркестър „Симфониета” във Варна. Професор е по инструментознание, симфонична оркестрация и дирижиране. Бил е член на жури на 14 наши и международни конкурси. Председател е на фондация „Добри Христов”. Отличаван е многократно с най-престижни национални и международни награди. Негови произведения са изпълнявани  в Европа, Австралия, Япония и САЩ.

Христофор Михайлов  е роден през 1976 г. в Габрово, в семейството на известния местен цигулар Михаил Маринов. Започва да учи цигулка в Школата по изкуства „Емануил Манолов” при Асен Йосифов. През 1995 г. завършва Средното музикално училище „Панойот Пипков” в Плевен в класа на Благородна Танева, а през 2001 г. Националната музикална академия „проф. Панчо Владигеров” в София в класа на проф. Дора Иванова. През 2001 – 2002 г. е специализант на проф. Ифра Нийман в училището за музика и драма Гилдхол – Лондон. След това работи като концертмайстор на Софийска филхармония. През 2004 – 2005 г. специализира камерна музика във Висшето училище за музика в Щутгарт. Посещавал е майсторски класове на проф. Минчо Минчев, Ваня Миланова, проф. Ружка Чаракчиева, проф. Венцеслав Николов и др. Като камерен музикант е специализирал квартетно изкуство при световно известни квартети като „Мелос” и „Димов”. Бил е солист на Вюрцбургския камерен оркестър в Германия, Руски камерен оркестър, както и на всички симфонични и камерни оркестри в България между които Софийска филхармония, Симфоничния оркестър на Българското национално радио, Софийски солисти и др.

Христофор Михайлов е отличен с първа награда на международния конкурс „Професор Панчо Владигеров”. Лауреат е и на много наши и международни конкурси. Бил е стипендиант на Британския съвет, на Фондация „Св.Св. Кирил и Методий”, както и на габровските неправителствени организации „Ротари клуб”, „Майчина грижа” и „Отворено общество”. Понастоящем участва активно в различни форми на музикалния живот на Габрово. Има 20 годишна концертна дейност като камерно дуо с известната габровска пианистка Весела Пенева.

Проверки на детски, спортни площадки и съоръжения
4 юни 2013
Екоакадемия в местността „Узана”
5 юни 2013