Съюзът на транспортните синдикати в България (СТСБ) връчи отличие на Николай Сираков за принос в социалния диалог на своя VII редовен конгрес. Събитието се проведе в каря на месец април в хотел „Принцес” в София. На церемонията от страна на работодателите бяха наградени само кмета на Столична община Йорданка Фандъкова и Николай Сираков.

Господин Сираков получава това отличие за работата си като кмет във връзка с решаването на конфликтна ситуация между ръководството на Общински пътнически транспорт Габрово и служителите на фирмата. СТСБ оценява екипната работа,  извършена за приключването по най-добрия начин на трудния казус, засягащ пряко работещите в общинската фирма, но реално всички габровци.

„Когато се решава проблем, засегнатите страни трябва да са на масата. Така, ако трябва да се допусне компромис, е необходимо всеки да е наясно, защо е направен той. Няма ръководители и изпълнители на решение в такъв труден момент, всички са част от него”, коментира бившият кмет и настоящ председател на Общинския съвет в Габрово Николай Сираков.

Копия на реални и фантастични персонажи в Габрово през май
30 април 2013
Община Габрово подаде проект в подкрепа за следващия програмен период
30 април 2013