В Дома на хумора и сатирата постъпиха пълните условия за участие в международния конкурс за карикатура „Усмивката на Шопен”, посветен на 200-годишнината от рождението на гениалния композитор, която светът ще отбележи през 2010 година. Конкурсът се организира от Музея на шаржа и карикатурата във Варшава и Бюрото по честването на юбилея.

Покана за участие се отправя към професионални творци, които работят в областта на шаржа и сатиричното изкуство, както и към студенти по изкуствата от висшите училища. Всеки участник може да изпрати до пет свои творби с формат не по-голям от А-3 на следния адрес:

Muzeum Karykatury
Ul. Kozia 11,
00-070 Warsaw
POLAND

Международно жури ще определи победителите в конкурса, а изложбата от селекционираните творби ще бъде показана от юни до октомври 2010 г. в Музея на шаржа и карикатурата във Варшава. Крайният срок за получаване на творбите за участие е 30 ноември 2009 г., а наградите са от 3 000 до 15 000 полски злоти (от 675 до 3 400 евро). Пълните условия и формуляр за участие в конкурса могат да се получат от Дома на хумора и сатирата или да се изтеглят от интернет страницата на музея във Варшава: www.muzeumkarykatury.pl

Домът на хумора и сатирата кани художниците-хумористи от общината и областта да се включат в конкурса със свои творби и да докажат още веднъж своя талант и чувство за хумор, с които Габрово се гордее.

Отрязването на дърветата пред Театъра предотврати тежки последици
13 август 2009
132 години от Шипченската епопея /в снимки/
22 август 2009