Кметът на Община Габрово Таня Христова се срещна с представители на двата отбора и съдиите ангажирани с интригуващия двубой от 1/8 финалите на волейболния турнир „Челъндж къп“, между съставите на „КВК Габрово“ и „Копра Елиор“ (Пиаченца). На срещата от италианска страна присъстваха президентът на клуба от Пиаченца – Гуидо Молинароли, генералният директор Габриеле Кутарели и тийм мениджърът Алесандра Фантони. „КВК Габрово“ беше представен от президента Николай Григоров, финансовия директор Иван Чомаков и старши-треньор на тима Любомир Герасимов.

В кметския кабинет бяха също супервайзерът на срещата - Стаматиос Михелинакис от Гърция и двамата рефери – Али Байде от Турция и Серхий Хълка от Украйна.

Италианските гости и реферите изразиха задоволство от организацията на домакините от „КВК Габрово“, а така също и от добрите условията, които предлага зала „Орловец“. Стаматиос Михелинакис и Али Байде, които пристигнаха още в понеделник вечерна в Габрово, споделиха, че са останали очаровани и от видяното при посещенията на Етъра и Боженци.

Госпожа Христова пожела успех и на двата състава, но с извинение към представителите на „Копра“, заяви, че не може да остане безпристрастна и ще подкрепя отбора на Габрово.

Кметът подари на всеки от гостите по един пакет със сувенири за спомен от града на хумора и сатирата. От своя страна президентът на „Копра“ Гуидо Малинароли връчи на Таня Христова флагче с емблемата на „вълците“ от Пиаченца.

Община Габрово кандидатства с нов проект „Интегриран проект за изграждане на привлекателна, достъпна и зелена градска среда на гр. Габрово”
16 януари 2013
Премиера на четвъртата книга от колекцията „Габрово – живият град”
17 януари 2013