В изпълнение на програмата за съвместна работа през 2009 година, между Габрово и град Тун, Швейцария, през месец май двама представители на институции от Тун ще посетят Габрово по съвместни проекти.

От вчера, 11 май, започна официалната програма на Томас Зомер от Градската библиотека на Тун в библиотека “Априлов-Палаузов” Габрово. В продължение на две седмици в интензивни разговори, посещения и обмен на опит двете партньорски библиотеки ще продължат за развиват сътрудничеството си и ще набележат и обсъдят по-нататъшни идеи за съвместна работа.

На 14 май на посещение в Габрово пристига и госпожа Сандра Руп, градски съветник на Тун и член на Управителния съвет на Сдружението за подпомагане на партньорството Тун-Габрово. В програмата за посещение са включени срещи и разговори по два проекта, които Сдружението за подпомагане на парньорството от години финансира в Габрово: проекти на Помощно училище Габрово и на Музикалното сдружение “Емануил Манолов”.

Госпожа Руп ще връчи тазгодишната награда на град Тун на детския мини-карнавал за най-атрактивен карнавален костюм и ще има възможност, заедно с господин Зомер, да присъства на откриването на Международното биенале на хумора и сатирата в изкуствата и на тазгодишното карнавално шествие.

Кметът Томислав Дончев ще връчи „Златният Езоп” на XIX Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово 2009
8 май 2009
Слово на Кмета Томислав Дончев по повод Деня на Габрово
16 май 2009