Медицински университет – Варна Филиал Велико Търново организира Ден на отворените врати на 21 март от 13:30 ч. Кандидат-студентите и техните семейства имат възможност да посетят филиала във Велико Търново, да видят материалната база и да научат повече за специалностите “Медицинска сестра" и “Акушерка". Гостите ще се запознаят с някои от преподавателите, с условията за прием и обучение и със всички фактори, които направиха МУ-Варна най-престижния медицински университет в България в класацията на UNI RANK. ​

Тенденциите в демографията и в социалните политики на много развити държави създават условия, в които медицинската сестра, здравните асистенти и акушерките, се превръщат в едни от най-търсените кадри в Европа, включително и в България. Само за следващите 5 години, Европейската Федерация на Медицинските Сестри прогнозира недостиг от над 590 000 медицински сестри в рамките на ЕС. Това илюстрира тенденция, която наблюдаваме в почти всички здравни професии в Европа, САЩ, Канада и други. Този недостиг създава редица предизвикателства за много болници и клиники, но в същото време създава богатство от кариерни възможности за всички квалифицирани кадри. Неспиращото търсене на тези кадри в следващите десетилетия означава, че завършилите специалност “Медицинска сестра" и “Акушерка" ще разполагат със стабилна работа, с конкурентно заплащане, с мобилност и с възможността да избират от редица работодатели и условия за работа.

Медицински университет - Варна вижда дългосрочната нужда от тези квалифицирани професионалисти и инвестира в тяхното развитие. Студентите на МУ-Варна и неговите филиали във Велико Търново,  Шумен и Сливен получават достъп до богата, модерна образователна програма с преподаватели с международен опит и до практически занятия, които превръщат потенциала в реален опит и във възможност за дългогодишно кариерно развитие.

За повече информация: Филиал Велико Търново, ул. „Михаил Кефалов" № 2 (Хуманитарна гимназия), тел.: 0889 098 965

Припомняме, че през февруари т.г. стана ясно, че МБАЛ "Д-р Тота Векова" и филиалът на Медицински университет - Варна във Велико Търново ще си партнират с габровски училища, за да дадат възможност на младите хора в града да се запознаят и да изберат професията на медицинската сестра и акушерката. Това беше договорено на среща при кмета на Габрово, проведена с участието на областния управител и ръководствата на три от гимназиите в града.

Повече за новите възможности за професионално насочване на младите в Габрово, след завършване на средно образование, чуйте в излъченото предаване "Часът на Габрово" по Бумернаг FM заедно с доц. д-р Весела Иванчева и гл.ас. Даниела Тасева тук

„Малки пръстчета, опитни ръце” е мотото, под което ще премине IX издание на ЕВРОПЕЙСКИ ДНИ НА ХУДОЖЕСТВЕНИТЕ ЗАНАЯТИ
20 март 2024
Анкета за пластмасовите отпадъци
20 март 2024