Писателят Веселина Кожухарова ще запознае габровци с творчеството си следващата сряда – 20 март, от 17:15 часа в читалнята „Д-р Петър Цончев“. Новината съобщават от Регионална библиотека „Априлов – Палузов“, която ще е домакин на срещата.

Акцентът ще бъде поставен върху най-новия роман на Кожухарова – „До четвърто коляно“, появил се през пролетта на 2023 година. Книгата запознава читателя с четири поколения жени, белязани от необикновени способности. Действието се развива преди Освобождението на България и малко след това, а темите засягат човешките добродетели – прошката и обичта, но и омразата, алчността, сребролюбието, греховете. 

Веселина Кожухарова е родена и живее в град Горна Оряховица, пише стихове и проза. Цялата си кариера тя посвещава на музиката като вокален педагог, ръководител на хорове, вокални групи, основател на частно музикално училище. Творчеството ѝ включва текстове и музика на песни, пиеси и мюзикъли. Има издадени пет книги: „Жених за царкинята“ (приказки за деца), „Погледни през рамо“, „Между звездите и зората“, „Въглени“ и „До четвърто коляно“.

Първа среща на Енергийна общност Габрово
14 март 2024
До 2 април: Кандидатствайте в инкубатора за роботика
15 март 2024