Публични консултации с широката общественост на община Габрово за преминалата административно съответствие и допустимост Концепция за интегрирано териториално развитие (КИТИ) № BG16FFPR003-2.001-0005 „Образование-наука-бизнес в подкрепа на дуалното техническо образование в община Габрово“,  ще се проведе в зала Ритуална на Община Габрово, пл. „Възраждане“ 3, гр. Габрово на 11 март 2024 година, (понеделник) от 14:00 ч.

Концепцията за интегрирани териториални инвестиции на Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“, гр. Габрово предлага инструменти за повишаване ефективността на регионалния и местните пазари на труда и осигурява интеграция на политиките за развитие на уменията с политиките за регионално икономическо развитие.

Комбинират се дейности за модернизация на образователната инфраструктура чрез изграждане на Център за дуално обучение и създаване на среда близка до реалната работна по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г. и дейности за развитие на професионалното образование по Програма „Образование“ 2021-2027 г. чрез изграждане на умения и компетентности в съответствие с нуждите на регионалния пазар на труда.

Създава се местно партньорство на бизнеса, образованието и науката с фокус върху разкриването на нови качествени работни места и подкрепата на дуалното техническо професионално образование и обучение в община Габрово.

Линк към презентация и анкета на (КИТИ) № BG16FFPR003-2.001-0005 Образование-наука-бизнес в подкрепа на дуалното техническо образование в община Габрово“:

Презентация: 

https://www.facebook.com/oic.gabrovo/posts/pfbid0deKwacMZkFFeSDEVGozZHvm62qqQHXuzt3MYj143fZkWkXiobx6XQUbTiDbujpgNl

В срок до 22 март 2024 г. всички заинтересовани лица имат възможност да попълнят кратка онлайн анкета, чрез която да подкрепят/не подкрепят концепцията и да направят коментари или възражения.

Анкета:  https://forms.gle/7j1vCL9ZuhtpQBpL9

Всяко заинтересовано лице или страна, може да направи препоръки или възражения, по отношение на предложената концепция като попълни анкетата или като ги изпрати на електронната поща на ОИЦ-Габрово: oic@gabrovo.bg

При необходимост от допълнителна информация можете да се свързвате с експерти от  ОИЦ – Габрово като част от Звеното за публични консултации към Регионалния съвет за развитие (РСР) на Северен централен регион (СЦР) на телефон: 066/807-222.

Национална изложба „ПРОЛЕТЕН САЛОН“ на 7 март в ХГ "Христо Цокев"
6 март 2024
Обществено обсъждане на Концепция за ИТИ на Община Габрово: „Габрово - център на иновации, образование и предприемачество"
6 март 2024