За първи път с две нови постановки още през месец януари ще започне годината любимият на мнозина Държавен куклен театър Габрово. Екипът доказва, че и в криза се работи добре, стига да се планира по правилата на мениджмънта.

С осигурена материална част и с написана музика, трупата започна успоредно репетиции на две различни заглавия. Ангажираните екипи са водещи в своя жанр. 

На 18 януари от 18.00 часа ще видим за първи път на сцената на Габрово, "Таласъмът Тропалан" от Янко Митев, под режисурата на гост постановчика - Даниела Христова. Музиката е на Димо Стоянов от популярната група "П. И.Ф.", а  сценографията е дело на Христина Стоилова.

Избраният актьорски състав - Петър Гайдаров, Анна Верховска и Алекса Манчева, която е най-новото попълнение в трупата, са мотивирани да изработят един красив разказ по мотиви от българска народна приказка.

А на 24 януари от 18.00 часа публиката ще се забавлява с английската класическа приказка - "Трите прасенца". Драматизацията е на  Мая и Митко Димитрови, които за първи път са гост режисьори в габровския куклен театър, музиката е дело на Петко Т. Манчев, а сценографията на Елена Цонкова. Актьорският тандем - Виктория Василева и Павел Кинчев, обещават невероятен спектакъл, не само с великолепна игра, но й интригуващ - грабващ и владеещ вниманието на публиката от началото до край.

Успоредно с подготовката на новите спектакли не спират и националните турнета на театъра. Изминалата 2023 година беше успешна не само в творчески аспект, но и във финансов план, което допринася за спокойствие в работата и предпоставя генерирането на интересни идеи.

Симеон Колев от „БГ Радио“ представя новата си книга в Габрово
10 януари 2024
Таня Христова: „Грижа в дома в община Габрово“ помага на нуждаещите се да се чувстват подкрепени и значими
10 януари 2024