Климент Кунев бе избран за Председател на Общински съвет - Габрово на извънредното заседание на новосформирания Общински съвет, провело се на 14.11.2023 г. Това е вторият мандат на Кунев на този пост. 

"Благодаря за подкрепата, която получих на последния тур в серията от гласувания. Ще работя така, че да не ви разочаровам и да оправдая доверието в аванс, което ми давате. Искам да ви поздравя, че сте в тази зала – това означава, че сте получили подкрепата на достатъчен брой наши съграждани и да ви напомня, че в този момент и в следващите четири години техните погледи ще бъдат вперени в нас.

В тази зала няма да обсъждаме великите сили и влиянието им над нашата страна. Едва ли ще обсъждаме Истанбулската конвенция, енергийните пазари или други трудни интернационални въпроси. И слава Богу!

Нашата задача е далеч по-простичка и ясна. И тя е да направим живота на габровци по-добър и очакването на нашите съграждани по-положително. За това ви призовавам да оставим назад политическите пристрастия и търкания помежду ни. Да положим усилия да бъдем обединени в добрите решения в името на нашите съграждани. Поемам ангажимент към всеки един от вас да подхождам с необходимото уважение, разбиране и човечност – съвсем естествено е да очаквам същото и от вас."

Като първа стъпка в работата на местния парламент председателят обяви, че в началото на следващата седмица ще бъде свикано извънредно заседание, на което ще бъдат разгледани предложенията за поименния състав на комисиите към ОбС.

 

Наградени участници от XIV Регионален музикално-фолклорен конкурс „Златен славей“
15 ноември 2023
ПТГ "Д-р Никола Василиади" с Европейска награда за иновативно обучение за 2023
15 ноември 2023