Община Габрово отново ще подкрепи кампанията на bTV „Да изчистим България заедно“, която ще се проведе на 16 септември 2023г.

11-тото издание на инициативата отново ще обедини институции, неправителствени и бизнес организации, и доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда. И тази година кампанията „Да изчистим България заедно“, ще се проведе в подкрепа на каузите на най-голямото гражданско движение в света „Let’s Do It World”. През 2023 г. Световният ден на почистването на планетата, в който България ще се включи за седми пореден път, ще се проведе на  16 септември. Надсловът, под който ще се проведе най-мащабната национална доброволческа инициатива у нас тази година, е „Готови сме!“. Тя е насочена към усърдието и енергията, която влагаме в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата.

Във връзка с кампанията Община Габрово е създала организация, при която ще бъдат осигурени чували и ръкавици, както и ще бъде обезпечено транспортирането на събраните от гражданите отпадъци.

Материали за почистването (чували и ръкавици) могат да бъдат получени на 14 и 15 септември 2023г., от гише „Информация“ в сградата на Община Габрово.

Гражданите, желаещи да се включат в почистването, следва да подадат информация за мястото на почистване на тел.: 066 818 311 или на e-mail: maria.radoycheva@gabrovo.bg в срок до 16:00 часа на 15 септември 2023г.

В деня на инициативата екипите на инспекторите по управление на отпадъците към ОП "Регионално депо за неопасни отпадъци" ще проверят заявените за почистване терени, а ОП „Благоустрояване“ ще се погрижат за транспортирането на отпадъците до регионалното депо.

„Сърдечни приятелки“ в гр. Габрово - на 18 септември в Ритуалната зала
13 Септември 2023
Подкрепете проекта за „Шести участък“ в наградите „RegioStars“!
14 Септември 2023