През юли в местността Узана край Габрово ще се проведe осмото издание на фестивала Узана Поляна фест, чийто организатор е Община Габрово. Събитието поставя във фокуса си зелените идеи и подкрепя екологичния начин на живот, добрите практики и единението с природата.

Фестивалът отново ще изненада сетивата, ще освежи мислите и ще даде възможност да споделите знания, усмивки и приключения.

Тематичен акцент на Узана Поляна фест тази година е климатът, промените в него и адаптацията към климатичните явления.

Форматът на Узана Поляна фест през 2023 година ще включва специализирани зони за различни екологични преживявания – изложение и базар на био и домашно приготвени храни, занаятчии, локални производители и програма от музика, духовни практики, арт работилници, концерти, лекции и демонстрации на различни зелени идеи и решения.

За първи път в Узана Поляна фест ще бъде обособена зона за зелени стартъпи - място, където технологиите, откритията и иновациите ще се срещнат, за да осъществят партньорства и да представят своите идеи.

Трите фестивални дни ще бъдат допълнени от преходи в планината, астрономическо наблюдение на звездното небе, училище за народни танци, младежка зона, детски център и мини футболен турнир.

А музиката на Узана Поляна фест отново е в две концертни вечери. В петък очаквайте Latino Kopeles, Greesh, Нина Николина и Калин Вельов, а съботната вечер ще бъде озвучена от Вероника Тодорова и оркестър „Дианополис“, НеСтеНиЧували, No More Many More, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени. В неделя на сцената ще излязат фолклорен ансамбъл „Габровче“, за да поведат традиционното узанско хоро.

Резервирайте дните 21, 22 и 23 юли за свежи емоции сред природата!

 

 

Узана Поляна фест е с вход СВОБОДЕН.

www.uzanafest.gabrovo.bg

https://www.facebook.com/events/273088035058108?active_tab=about

Женско благотворително дружество „Майчина грижа“ подкрепи четирима зрелостници с отличен успех
10 юли 2023
10 - 11 юли: Дискусионна среща „Кметовете говорят“
10 юли 2023