На 24 юни в Архитектурно – исторически резерват „Боженци“ ще се проведе третото издание на Национален фолклорен фестивал „Боженци“. Организатори на събитието са МАИР „Боженци“, Кметство село Кметовци и Сдружение за фолклор „Цветница“.

Тази година на фестивала ще проследим пъстротата, звучността и красотата на заявилите повече от 350 певци и танцьори. С радост споделяме, че имаме участници от почти всички фолклорни области -  представители на градовете София, Казанлък, Пазарджик, Дряново, Габрово, Нови Пазар, Никопол, Попово, Русе, Велико Търново и други.

В категория „автентични народни носии“ ще вземат участие представители на пет институции.

Национален фестивал „Боженци“ има конкурсен характер.  Журиращи това издание са Акад. Д-р Иван Симеонов, Доц. Д-р Веселка Тончева, Галина Дурмушлийска, Петя Габровска и Илия Петков.

Откриването на фестивала ще бъде на 24 юни от 10:00 часа на мегдана в селото, със специалното участие на народните певци Галина Дурмушлийска и Петър Кирилов.

Специален поздрав към всички участници ще бъдат изпълненията на танцьорите от ДФА „Габровче“ в 14:00 часа, а награждаването на най - добре представилите се колективи и изпълнители ще бъде от 15:00 часа.

Очакваме всички любители на българското народно творчество за да пеем, играем и се веселим заедно.

Таня Христова за зелената трансформация: „Там, където са хората, там са решенията“
20 юни 2023
Седмичен график за поддръжка на зелените площи на територията на град Габрово за периода 19-23 юни
21 юни 2023