На 12 и 13 юни в ЦПЛР - Астрономическа обсерватория и Планетариум - Габрово стартира първият за България Дневен иновационен лагер за 5-6 годишни деца. Той е част от Проекта "Малките габровски предприемачи", реализиран от Община Габрово в партньорство с Джуниър Ачийвмънт България. Целта му е да формира у децата умения за работа в екип, предприемачески умения, развиване на творческо мислене, усвояване на понятия от личната икономика.

Темата на дневните иновационни лагери е свързана със зеленото предприемачество - "Грижа и помощ за природата".

Всичко започна с една "Приказка за спасената гора". Децата слушаха, учиха, твориха, играха, забавляваха се. Имаше и специално предизвикателство: Как да направим контейнерите и кофите за боклук красиви, за да ни канят да събираме разделно отпадъците?

Детските предложения бяха разнообразни и интересни, а най- атрактивните бяха предадени на гостите Мария Радойчева и Жана Бастрева от Дирекция "Инфраструктура и екология". Интересният филм, забавните клипове, предизвикаха емоции и децата активно разговаряха и обсъждаха темата.

Първите участници бяха децата от ДГ "Ран Босилек", ДГ "Мечо Пух", ДГ "Радост", които споделиха , че е им е било изключително интересно и изразиха желание да участват отново. Малчуганите получиха много награди, както и лични сертификати за успешното им представяне.

Община Габрово кандидатства за спортната площадка на ОУ „Христо Ботев“
14 юни 2023
Утре е публичното представяне на Програмата за околна среда
15 юни 2023