Община Габрово внесе за оценка в Министерството на образованието и науката проектно предложение за ремонт на една от спортните площадки в Основно училище „Христо Ботев“.

Кандидатстването е по Програмата за поддържане, реконструкция, цялостно обновяване или създаване на нови спортни обекти в държавните и общинските училища за периода 2023 – 2024 г. Стойността на подаденото заявление е 100 000 лв.

Планирано е изграждане на мултифункционална площадка за четири вида спорт – футбол, волейбол, хандбал и лека атлетика.

В случай че проектът получи одобрение, амортизираната асфалтова настилка ще бъде подновена и ще се обособят две игрища и писта за бягане. За терена се предвижда гумирано покритие, както и доставка на оборудване, което да замени старите спортни уреди.

Целта е да се осъвремени базата, да се повиши качеството на образователния процес и да се насърчат заниманията със спорт и активности на открито. През изминалата учебна година близо 240 ученици са посещавали училището.

На национално ниво с бюджет от 3.8 млн. лева по Програмата ще бъдат изпълнени минимум четири проекта, разпределени в три модула. Подборът на кандидатите е конкурентен, а финансирането е изцяло безвъзмездно.       

Награждаване на участници в конкурс „Съвременното общество през погледа на Щастливеца“
14 юни 2023
В Габрово се проведе първият за страната Дневен иновационен лагер за 5 -6 годишни деца
15 юни 2023