Весели занимания за деца, техните родители, приятели, близки и гости на града са предвидени през целя празничен Ден на детето.

Събитията започват от 10:00 часа в парк „Маркотея“, където ще се проведе състезание „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“ То включва различни тематични зони, сред които „безопасно управление на велосипед“, „реакция при пожар“, „превенция употребата на психоактивни вещества“ и др., с основна цел - затвърждаване на придобитите през годината знания и демонстриране на изградените умения за реакция в рискови ситуации, и  извеждане на здравословни алтернативи за прекарване на свободното време през лятната ваканция. Един от най-атрактивните моменти по време на събитието ще е  демонстрация на представители на ОДМВР-Габрово по задържане на извършител на престъпление с помощта на служебно куче. В състезанието участват представителни отбори на габровски училища.

В същия час 10:00 – започва и образователната игра „Това го знае всяко хлапе”, която ще се проведе в градския парк зад библиотеката.

Ако пък планирате да посетите РЕМО Етър, трябва да знаете, че от 11:00 до 16:00 ч малчуганите ще може да се забавляват в Детски кът на поляната.

Програмата със събитията включва и две детски изложби – първата от които в 16:00 ч. на ученици от ОУ „Неофит Рилски“, която ще изпъстри градска галерия „Орловска“ 10. А каква е детската фантазия и мечта ще ни разкрие изложбата „Моята мечта“, която ще бъде открита в 17:15 ч. в малката зала на ХГ „Христо Цокев“ съвместно с Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – Габрово.

В любимата на малки и големи Градинка с мечето точно в 17:00 ч. започва инициативата „Габровчетата празнуват – Игри и забавления безкрай“.  За любопитните ще има занимателно-образователни игри – „Хоп-скок“, „Вълшебни ръчички“, „Морска битка“, „Летни ски“, „Боклуче“, „Крикет“, „Бинго“, а за по-артистично настроените -Танци, песни, музика, театър, клоунада.Събитието се организира в рамките на проект на Община Габрово „Комплекс за социално-здравни услуги за деца и семейства“, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020 г.

Финалът на веселия детски ден ще постави ДФА „Габровче“ с традиционния за 1 юни концерт. Той е предвиден за откритата сцена на пл. „Възраждане“ от 18:00 ч., но при лошо време – ще се състои в СЗ „Орловец“.

Инициатори на различните събитията, посветени на Деня на детето, са Община Габрово, ОД на МВР – Габрово и Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център към Община Габрово, РСПБЗН-Габрово, Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование, Детски отдел при Регионална библиотека „Априлов - Палаузов“, Драматичен театър „Рачо Стоянов“, РЕМО Етър, ХГ „Христо Цокев“, ОУ „Неофит Рилски“.

 

 

 

 

ИМАМЕ ГИ - ПОБЕДИТЕЛИТЕ В КОНКУРСА ЗА КАРНАВАЛНА КАРТИНА
29 май 2023
Габрово отново ще е домакин на Националния шампионат по лека атлетика за момчета и момичета под 14 години
30 май 2023