В дните 15-16 февруари, в спортна зала „Орловец“, се проведе общински етап от Ученическите игри по хандбал за момичета и момчета V-VII клас, информира Николай Пенов - главен експерт в отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ в Община Габрово.

Участие при момчетата взеха три училища – ОУ „Христо Ботев“ водени от своя преподавател Веселина Златева, ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ с преподавател Христо Йорданов и СУ „Отец Паисий“ с преподавател Анита Хараланова.

През първия ден се проведоха две срещи между ОУ „Христо Ботев“ и СУ „Отец Паисий“ като безапелационно победата завоюва отборът на XII-то СУ с резултат 20:1. Във втория двубой за деня отборите на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ и СУ „Отец Паисий“ бяха равностойни, като първото полувреме резултатът бе с гол преднина ( 7:6 ) отново за XII-то. Мачът завърши с краен резултат 15:12 в полза на XII-то. При така стеклите се обстоятелства с две победи шампион при момчетата са учениците на СУ „Отец Паисий“, които продължават в следващия, областен етап.

И през втория ден се проведоха две срещи. Първата между ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и ОУ „Христо Ботев“ с краен резултат 25:5 в полза на VIII ОУ. Вторият двубой за деня бе за момичетата от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и СУ „Райчо Каролев“, водени от Десислава Лебедева. В този двубой отново по-добри бяха момичетата на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с резултат от срещата 18:10 подкрепяни със силна агитка срез публиката.

 

25-а Национална конференция на ЕкоЕнергия и 8-мо издание на Форум "Инвестиции в устойчива енергия“
16 февруари 2023
Община Габрово кандидатства за обслужваща сграда в Зоопарка по „Красива България“
17 февруари 2023