Община Габрово се включи като партньор в международния проект „Зелено овластяване на младежите – зелени професии за по-зелена Европа“.

Финансирането е по програмата „Граждани, равенство, права и ценности“ на Главна дирекция „Правосъдие“ към Европейската комисия.

Целта е да се насърчи дебатът между младите хора от седем европейски града и участието им във вземането на решения относно зеления преход на Стария континент и екополитиките на местно, национално и международно ниво.

В дейностите ще се включат общини и организации от Словения, Италия, Румъния, Унгария, Гърция, Испания и България. Всеки партньорски град ще бъде домакин на събитие, в което младежи ще обсъждат начините за справяне с кризите от икономически, социален и здравен характер и процесите в Европейската зелена сделка.

Предвижда се в Габрово да се проведе форум, който ще акцентира върху лидерската роля на младежите в осъществяването на зеления преход и развитието на работни места за екологична трансформация. Участниците ще имат достъп до експертни мнения, добри практики, насоки за работа в мрежа и междукултурен диалог.

Общата стойност на проекта е 148 000 евро. Бюджетът за Габрово e 15 500 евро – безвъзмездна финансова помощ. Дейностите ще продължат до месец октомври 2024 г.

Снимка: Младежки център – Габрово

Община Габрово въведе по-ниски цени на картите за градския транспорт от днес, въпреки неяснотите около тази държавна мярка
1 февруари 2023
Новите награди от вендиг системата
2 февруари 2023