Благотворителна инициатива за набиране на средства за лечението на 51-годишната Милена Христова от Габрово ще бъде част Коледния базар на 17.12.2022 г.

Базарът ще се проведе на площад „Възраждане“ в Габрово, а зад каузата за лечение на Милена, която е диагностицирана с тежка форма „Сколиоза“, ще застанат със свои щандове редица социални услуги от града: Дневен център за деца и младежи с увреждания; Дневен център за стари хора; Център за обществена подкрепа „Вяра“; Център за обществена подкрепа ИМКА; Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания, Комплекс за социално-здравни услуги за деца.

Целта е да се съберат средства за сложна медицинска интервенция в Турция за освобождаване на гръбначния мозък – 2 операции и последващи посещения за контролни прегледи. Община Габрово вече подкрепи кампанията с 5000 лв., но за съжаление средствата не са достатъчни – нужната сума е 22 750 евро.

Началото на базара е в 10.00 часа.

Той е и добър начин да стартираме подготовката за коледните празници. Освен подаръци с кауза, там ще намерите и много хранителни продукти и деликатеси, директно от малки ферми и производители. Мед и пчелни продукти, различни видове кашкавали и сирена, деликатеси от месо, вина, сушени плодове – това е основата на всяка коледна трапеза.

Щипка екзотика ще внесе щандът на магазин „Берьозка“, където ще се предлагат топли пелмени, медени блатове за торта, сладка и конфитюри, плодови сокове и сиропи, сладки изделия и бонбони, лечебна козметика и други.

Ще има и коледна томбола - всеки, пазарувал от търговците на базара, ще получи талонче с номер за своята покупка. Едно от талончетата ще донесе на своя собственик пълна торба с продукти от базара - храни, козметика и подаръци.

Разбира се, не е забравена и коледната сцена. На нея ще видим ФТА "Боженци" в 11.00 ч. и Оркестър Габрово в 12.00 часа – за да бъде денят ни съвсем празничен и светъл.

Коледният базар се организира от Рекламна агенция „Елмазови“ съвместно с Община Габрово.

Заповядайте, за да променим заедно Коледата на едно семейство и дадем началото на своята – малко по-добра, споделена и вкусна.

Дарение за каузата можете да направите чрез банкова сметка:

BIC IORTBGSF

IBAN BG82IORT80485019777600

Титуляр Милена Иванова Христова

 

“Спортист на годината” - 20 декември, 18:00 часа в зала „Възраждане“
14 декември 2022
Коледари в МАИР "Боженци" на 25 декември
15 декември 2022