Аромат на канела и джинджифил ще се носи във въздуха. Топло мляко с мед, билков чай и греяно вино ще стоплят посетителите на коледния базар в Шести участък. Изкушаващи сладкиши, които освен красиви са обещаващо вкусни и с натурален състав, ще очароват всеки гост на събитието.

Местни творци са подготвили красиви и майсторски изработени декорации от различни материали - фигурки от плат и дърво, коледни свещи, сапуни, картички, албуми, аксесоари. Може да бъдете сигурни, че ще намерите подходящите подаръци за своите близки, а твърде вероятно е да се изкушите и да подарите нещо и на себе си.

Своите специални творения по време на базара ще представят "Dream Makers", Биляна Вълковска - Биби, "Mini’s Art Botiquе", творческо ателие "Бръмбър", работилница за свещи и сапуни "От Балкана", търговеца на греяно вино и арт фигурки, и аксесоари - Адриан Пенчев и кафе-сладкарница "Билкопродавницата".

Сутринта на 21 декември пространството между Дечкова къща и Странноприемницата в Шести участък ще се изпълни с живот. Базарът ще е отворен за посетители всеки ден от 21 до 23 декември от 11,00 до 19,00 ч. като през трите дни освен работилниците за изработка на декорации в Туристически информационен център, габровци и гостите на града ще имат възможност да се насладят на изпълнения на живо на Русита Боева, "Бейсмент тонс", Габриела Ризова - Gabsy , изложбата на Школата по изкуства на Ива Пенчева и представянето на романа "Недра" на Радослав Гизгинджиев.

 

Не пропускайте "Коледа в Шести участък"! Обещаваме, че ще бъде вълнуващо!

Всичко, което предстои в Шести участък, може да откриете тук.

Магията на декупажа се разкрива пред габровци на 20 декември
11 декември 2022
Работилничка за плетиво ще отвори врати на 21 декември в Шести участък
12 декември 2022