17 населени места в община Габрово са с нарушено електроподаване поради авария, екипи работят по отстраняване на проблема. Без ток са селата в км. Кметовци, както и в посока Царева ливада. Улиците в града се обработват, почистват се и пътищата във високите части на общината. Снежната покривка там е 8-10 см. Общински пътнически транспорт се движи по разписание, с изключение на курсовете в посока с. Трънито.

За днес е в сила предупредителен жълт код за снеговалеж.

Днес времето ще се задържи облачно, с валежи в Източна и Централна България, а вечерта и в Северозападна. Значителни ще са валежите в югоизточните райони от страната. В Западния и Централния Предбалкан ще вали предимно сняг и там снежната покривка ще се увеличава. Ще продължи да духа до умерен, в Източна България временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между между 3° и 8°, в София около 6°.

Над планините ще бъде облачно, по високите части и мъгливо. Ще вали сняг, под около 900 метра, а в западните планински масиви и по-ниско - дъжд. Със слабо повишение на температурите по проходите в Източна Стара планина ще има условия за поледици. Ще духа умерен до силен вятър от изток, по високите и открити части - от югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра - около минус 2°.

По Черноморието ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд. По южното крайбрежие количествата ще са значителни. Ще духа умерен, временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 11°-13°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

 

Срокът за кандидатстване по новата програма за енергийно обновяване на жилищата е 31 май 2023 г.
28 ноември 2022
„Съкровища от миналото“ подредена в ДГ “Ран Босилек“
29 ноември 2022