Габровските младежи ще имат собствен подкаст. Идеята се роди по време на Gabrovo Innovation Camp миналия месец и по нея се работи активно с помощта на Младежки център-Габрово. В групата участваха младежи от габровските училища, студенти от Технически университет Габрово и Софийски университет „Св. Климент Охридски“, представители на Терапевтичен център „Свети Илия“, представители на ФК Янтра и Имка.

Подкастът вече си има собствено име – BANDA – и лого. Ще използва студиото на предаването „Часът на Габрово“, което се намира в сградата на Община Габрово и ще развива теми, свързани с младежкото предприемачество, образованието, взаимоотношенията между хората, самоусъвършенстването, спорта, музиката. Ще кани интересни гости и ще следи за различни инициативи, които биха били полезни на младежите. BANDA може да бъде както слушан, така и гледан.

Какво е подкаст?

Подкастите са аудио- или видеопредавания, достъпни онлайн. Потребителите имат избор да ги слушат или гледат в удобно за тях време, на удобен за тях преносител, а това ги прави все по-популярни по целия свят. Изброихме близо 100 български подкаста, които създават съдържание в най-разнообразни теми – политика, комедия, технологии, приключения и пътешествия, женско лидерство, спорт, дори Формула 1 и домашно пивоварство.

BANDA е почти готов да стартира, а в момента Младежки център Габрово активно търси негов водещ и екип. Кастингът ще се проведе на 30 ноември от 18.00 часа в зала „Възраждане“, а желаещите могат да се запишат със съобщение във Фейсбук или Инстаграм профилите на Младежкия център.

Търси се интересен и запален по медиите човек, който говори свободно, харизматично и увлекателно! Разбира се – в младежка възраст – 15-29 години!

Дейностите на Младежки център - Габрово се изпълняват по проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“, финансиран по програма "Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи", финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Габровските полицаи с награди от „Пътен полицай на годината – 2022 година“
14 ноември 2022
„Шести участък“ в международна конференция за градско възстановяване
14 ноември 2022