От 18 до 20 юли младежите на Габрово ще работят по създаването на младежки парламент в нашия град. Каним те да бъдеш част от това събитие и да се включиш в работните групи, които ще определят как ще работи той, какви ще бъдат неговите структура и правомощия.

Какво е младежки парламент?

Младежкият парламент е самоуправляваща се организация от млади хора над 14 години, която не е обвързана политически. Тя има за цел да провокира, изказва мнение, насочва и влияе върху политиките за младите хора, да комуникира с институциите и младежите, да инициира събития и кампании. С две думи - да направи така, че гласът и желанията на младите хора в Габрово да бъдат чути и взети предвид.

Защо е важно да има младежки парламент?

Защото е важно да се чувствате добре в своя град и да можете да участвате пълноценно в неговия живот и решенията, които се вземат за младите хора.

и            

Защото градът ни иска да бъде адекватен на новото време - да даде най-доброто от себе си на младите, които живеят в него тук и сега. 

Кой може да участва?

Всеки на възраст 14-29 години, който не е обвързан с политическа партия или религиозно движение, който е активен, пълен с идеи и смята, че има какво да каже, покаже и даде на Габрово.

Какво ще правим?

Ще се запознаем със структурата и работата на няколко успешни младежки парламента, а след това ще изградим структурата на нашия - ще помислим върху това как ще избираме членовете му, колко дълъг ще е мандатът им, какви ще са техните правомощия, къде и колко често ще заседават. Накрая ще излезем с готов устав, а амбицията ни е първият младежки парламент в Габрово да бъде избран през септември. Разбира се, ще се забавляваме и ще се запознаем с много нови  хора.

Мястото

Габрово, х-л „Мак“ - 18, 19 и 20 юли. Осигурени са кафе паузи и обяд.

Как да се запишеш?

Попълни регистрационната форма в сайта на Младежки център - Габрово - http://youth.gabrovo.bg/  или ТУК. Ще ти изпратим подробности и програма за събитието. Побързай, защото местата са ограничени.

Срок за записване – 11 юли.

 

Проект № BGLD-2.001-0009-С01 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ на Община Габрово се финансира по Програма "Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи", Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

Петровден с Оркестър Габрово
28 юни 2022
Дизайнери задават въпроси чрез социални плакати в „Шести участък“
28 юни 2022