„Книга за песните“ – първата книга на Стефан Вълдобрев, ще бъде представена в Габрово лично от автора ѝ в четвъртък – 16 юни. Премиерата ще се състои от 18:00 часа в Музей „Дом на хумора и сатирата“ в зала „Жирафите“.

Издателите от „Книгомания“ я определят като литературен албум от текстове, поезия и биографични истории. В книгата Вълдобрев се проявява като умел разказвач, описвайки честно, чувствено и без маниери творческия процес по създаването на 41 песни от 80-те години до днес. Изданието повежда читателя на една вълнуваща разходка: как от случайно хрумване, срички, каламбур или произволна словесна или музикална фраза, пречупена през контекста на обществените събития и през призмата на личния живот на артиста, може да се създаде хит.

Книгата е нещо повече от музикална биография на твореца. Красивият том от над 360 страници включва текстове на песни, спомени и изповеди, снимки и факсимилета на тефтери и нотни тетрадки. Стефан Вълдобрев я издава по случай 50-годишния си юбилей по време на пандемията през 2020 г. Представянето ѝ сега няма да е обичайното, въпреки че музикантът е съосновател на групата „Обичайните заподозрени“.

Гостите на вечерта ще имат възможността да чуят хубава музика и откъси от „Книга за песните“, както и да я закупят с автограф от Вълдобрев.

*По информация на МДХС

Фотокредит: Росина Пенчева

 

Документален театър разказва шест истории от „Шести участък“
13 юни 2022
Музей „Етър“ показва как се плете с беленица
14 юни 2022