Студиото за документален театър „Вокс Попули“ (Vox Populli) съвместно с габровския драматичен театър „Рачо Стоянов“ ще разиграят по калдъръмените улички на старинния квартал етюди под надслов „Шест истории от „Шести участък“.

Зрителите – участници в своеобразната „туристическа обиколка“, ще имат възможност да усетят атмосферата на най-непознатите и неочаквани кътчета на тази емблематична зона. През разказите и личните истории на своите обитатели квартал „Шести участък“ се разкрива в едно съчетание между вербатим театър (дословно) и инициатива за културна намеса в градска среда.

Идеята на иновативния формат е да посочи потенциала на мястото и да привлече интереса на обществото. Целта на подобни временни прояви е да се задействат процесите на социализация, както и перспективите за икономическо и културно развитие на неразработени райони.

Представленията ще се проведат на три дати – 17, 18 и 22 юни 2022 г., от 19:00 до 20:00 часа. Сборният пункт е пред музейната Дечкова къща. Участието е безплатно, а желаещите да се включат трябва да се запишат предварително на: https://bit.ly/3moMs1S.

Документалният театър е част от инициативата „10 дни култура в „Шести участък“, която се организира от Община Габрово и „Студио Комплект“ – София. Събитията са в рамките на европейския проект „Креативни индустрии за нови градски икономики в Дунавския регион“ (CИНЕМА).

Следете актуална информация на www.gabrovo.bg и на www.studiokomplekt.com.

Икономическото развитие, базирано на иновации – тема на международна среща в Габрово
11 юни 2022
Стефан Вълдобрев идва в Габрово с „Книга за песните“
13 юни 2022