Община Габрово продължава традицията да отличава най-изявените и най-талантливи габровски ученици, като вписва имената и постиженията им в почетната книга. На 30 май, на специална церемония в зала „Възраждане“ кметът Таня Христова изрази своето уважение към положения труд, стремежа и усърдието на 45 талантливи и изявени деца от 1 до 11 клас от габровските училища.

В своето обръщение към тях Таня Христова каза: "Вие сте тези, които придавате смисъл на амбицията, виртуозно боравите със знанието и шлифовате таланта. Доказвате и показвате как положеното старание и труд – понякога изтощителни, понякога напрегнати, но и носещи удовлетворение и радост - си струват и заслужават признание и подкрепа.

Днес е специален ден, изпълнен с трепет и вълнения. Специален е за всички вас, които след малко ще се качите на сцената, специален е за вашите учители, възпитатели и треньори. Специален е и за вас, техните родители. Бъдете горди с децата си!

Вярвам, че всеки човек има своя дарба и талант, но понякога е нужно време те да бъдат открити. Радвам се, че всички вие сте намерили своите и ви пожелавам да продължите да се грижите за вашия талант, защото ви предстоят много вълнуващи пътища и посоки и съм убедена, че ще преминете по тях с увереност, знание и вдъхновение!

Радвам се, че днес дарованията и постиженията на Габрово имат лице и то не едно, а десетки – вашите лица. И ви благодаря, че придавате смисъл на всяко едно състезание, олимпиада или турнир.

Благодаря ви за труда, любовта и постоянството. Габрово се гордее и вярва във вас!"

Снимки в галерията

Кметът Таня Христова лично благодари на участниците в Карнавал'22
30 май 2022
Проверки на Общински инспекторат
31 май 2022