С официално откриване на ремонтирания клуб за социални контакти, рехабилитация и интеграция, териториалната организация на сляпо-глухите в Габрово отбеляза своя 19-годишен юбилей, както и 25 години от основаването на Националната асоциация. Помещението се намира в центъра на града – на ул. „Юрий Венелин“ № 16 - и е безвъзмездно предоставено от Община Габрово за нуждите на клуба, а ремонтът е извършен с подкрепата на фирми и организации от региона и ОП „Благоустрояване“.

На събитието присъстваха заместник-кметът по образование, социални дейности, култура и туризъм Невена Минева, председателят на Националната асоциация на сляпо-глухите в България Величка Драганова, председателят на териториалната организация Маринка Илиева, както и представители на различни организация от града, имащи отношение към проблемите на хората в неравностойно положение.

 „Приемете поздравленията ми по повод 25-та годишнина от основаването на Сдружение „Национална асоциация на сляпо-глухите в България“. Пожелавам срещите и общуването в обновения клуб за социални контакти, рехабилитация и интеграция да Ви носят удовлетворение и радост. Бъдете здрави и креативни, следвайте набелязаните цели и участвайте активно в живота на нашия град“, каза в обръщението си към присъстващите зам.-кметът Невена Минева.

 „След една година неуморен труд, с помощта на множество доброжелатели, съпричастни със съдбата на сляпо-глухите хора, успяхме да постигнем това, което е тук. За съжаление, част от нас, които нямаме зрение, няма да успеем да го видим, но нашите сърца могат да се докоснат до всичко това, което е постигнато.“, сподели председателят на Националната асоциация на сляпо-глухите в България Величка Драганова. И добави, че направеното в клуба има една единствена цел, а именно – да има място, където хората с двойно сензорно увреждане да могат да споделят радост, тревога, приоритети, цели и мечти.

С юбилеен плакет и удостоверение за изключителен принос за делото на сляпо-глухите и тяхната интеграция бяха удостоени всички, благодарение на които териториалната организация вече има свой дом.

 

Утре е екологичният семинар за иновации
7 април 2022
„Соло акт“ фест приключи с три специални извънредни награди
8 април 2022