Утре, 8 април, ще бъде даден старт на екологичен семинар за иновации.

Събитието се организира от Община Габрово и е по повод финала на пилотния демонстрационен проект за умно управление на отпадъците, чиято цел бе да приложи успешни модели и добри практики при рециклирането и разделното събиране на отпадъци.

Семинарът ще се проведе на 8 април 2022г. в Ритуална зала на Община Габрово, 10:00 часа (регистрация на място от 9:30 часа). Предвиден е онлайн достъп чрез QR кода в програмата.

Програма

Екологичният семинар на тема „Иновативни и демонстрационни решения в управлението на отпадъците и опазване на околната среда“ ще представи новите технологични решения за „умно“ разделно събиране и превенция над отпадъците, ще акцентира върху предизвикателствата на Европейския зелен пакт; ще бъдат демонстрирани работещи решения за опазване на околната среда, сред които и депозитната вендинг система за обратно приемане на отпадъчни материали.

Финален акцент в събитието ще постави символичното откриване на една от „умните“ площадки за подземно разделно събиране на отпадъци, изпълнени в рамките на проекта, намираща се в близост до бл. „Дунав“ в Габрово.

Всички заинтересовани страни са добре дошли на събитието.

Очакваме Ви!

 

Проект „Изпълнение на пилотен демонстрационен проект в областта на управлението на отпадъците на територията на гр. Габрово“, който, се реализира от Община Габрово, е на обща стойност 391 694.59 лв., от които 388 231.47 лв. са безвъзмездна финансова помощ, осигурена от оперативна програма „Околна среда 2014-2020г.“.

Христо Мутафчиев обяви две специални награди на „Соло акт“ фест
7 април 2022
Организацията на сляпо-глухите в Габрово с нов дом
8 април 2022