Между 6-8 см. е снежната покривка в Габрово, а по високите части на общината тя достига 10-12 см.

Главните улици в града са почистени и обработени, включително тези към здравните, лечебните заведения и линиите на обществения градски транспорт.

Обработени са пътищата към селата. Основните републикански пътищата, включително проходът Шипка също са почистени. Работи се по второстепенните улици в града, вътрешните улици в селата, по третокласната републиканска пътна мрежа и към местността Узана.

Няма получени сигнали за бедстващи хора.

Според прогнозата за 01.12.2021 г., през нощта започналото от запад разкъсване и намаление на облачността ще обхване цялата страна. Вятърът в повечето райони временно ще отслабне, само в Източна България ще се задържи умерен от северозапад.

Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, в котловините на Югозападна България до минус 8°, минус 10°. Утре ще е ветровито с умерен и временно силен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Ще има променлива облачност, намаляваща в следобедните часове на места до предимно слънчево. Дневните температури ще започнат да се повишават и преобладаващите максимални ще бъдат между 7° и 12°.

Стопроцентова смехотерапия за душата в габровския тетър
30 ноември 2021
Да подкрепим габровската кандидатура за „Сграда на годината“!
1 декември 2021